خوب، بیایید کار را با اصول سئو شروع کنیم. ما در مورد اینکه بهینه سازی موتور جستجو چیست، چرا اهمیت دارد و گوگل چگونه کار می کند صحبت خواهیم کرد. SEO مخفف بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) است. و این یعنی فرآیند بهینه سازی محتوا بطوریکه از طریق نتایج جستجوی ارگانیک موتور جستجو کشف شوند.
حالا بیایید کمی در مورد نحوه کار آن صحبت کنیم. اگر در زمینه سئو کاملاً تازه کار هستید، بهتر است موتورهای جستجو را به عنوان کتابخانه در نظر بگیرید. اما به جای ذخیره کتاب، نسخه هایی از وب سایت ها و صفحات وب را ذخیره می کند. بنابراین، هنگامی که یک پرسش را جستجو می کنید، موتور جستجو تمام صفحات فهرست خود را بررسی می کند و سعی می کند مرتبط ترین نتایج را برگرداند. و سئو کمک می کند تا به موتورهای جستجو نشان دهد که صفحه شما همان نتیجه است.
ممکن است فکر کنید:
چرا باید روی سئو تمرکز کنم در حالی که بسیاری از رسانه های بازاریابی دیگر وجود دارد؟
خوب، سه چیز عمده وجود دارد که بازاریابان را به بهینه سازی موتورهای جستجو جذب می کند و به نظر من، این سه مورد، سئو را به بهترین منبع ترافیک تبدیل می کند:
1- برخلاف پرداخت برای تبلیغات، ترافیک جستجو رایگان است.
2- ترافیک ارگانیک معمولاً زمانی که در رتبه بالایی قرار می گیرید ثابت است.
در حالی که سایر رسانه ها مانند رسانه های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی اغلب منجر به افزایش ترافیک می شوند که معمولاً محو می شوند و البته منطقی هم هست زیرا شبکه های رسانه های اجتماعی برای ارائه محتوای تازه طراحی شده اند. ایمیل ها اغلب به عنوان خوانده شده، فراموش شده یا در بخش هرزنامه علامت گذاری می شوند. در حالی که ترافیک جستجو نتیجه جستجوی فعال کاربران برای اطلاعات است. و تعداد جستجوها برای یک موضوع معین معمولاً ماه به ماه ثابت است.
3- شما این فرصت را دارید که به مخاطبان انبوهی دست پیدا کنید که در غیر این صورت به آنها دسترسی نداشتید.
در واقع، تا سال 2019 نزدیک به 4.39 میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان وجود داشته است. و تقریباً 4 میلیارد از این افراد کاربر گوگل هستند. به همین دلیل است که بهینه سازی موتورهای جستجو یک صنعت 80 میلیارد دلاریست و به همین دلیل است که امروزه بازاریابان از همه اقشار جامعه آن را دنبال می کنند. همه می خواهند کسب و کارشان کشف شود و سئو بهترین راه برای انجام این کار است.
هنگامی که یک پرسش را جستجو می کنید، موتور جستجو تمام صفحات فهرست خود را بررسی می کند و سعی می کند مرتبط ترین نتایج را برگرداند. و سئو کمک می کند تا به موتورهای جستجو نشان دهد که صفحه شما همان نتیجه است.
گوگل چطور کار می کند؟
به طور خلاصه در مورد نحوه کار گوگل صحبت می کنیم. کار گوگل به دو بخش تقسیم می شود. اولین مورد خزیدن و نمایه سازی است. نمایه سازی در واقع به گوگل اجازه می دهند صفحات وب را کشف کند و فهرست جستجوی آنها را ایجاد کند. بنابراین برای دستیابی به اطلاعات، گوگل از خزنده هایی استفاده می کند که به عنوان عنکبوت نیز شناخته می شوند، که اطلاعات عمومی را از سراسر وب جمع آوری می کند. عنکبوت ها از لیستی از URL های شناخته شده به نام seed شروع به خزیدن می کنند. سپس پیوندهای موجود در آن صفحات را دنبال می کنند و صفحات تازه کشف شده را می خزند. و این روند ادامه دارد و به آنها اجازه می دهد تا اطلاعات زیادی را جمع آوری کنند. سپس همه این داده ها را به سرورهای گوگل برمی گرداند تا به «فهرست جستجو» خود اضافه شود. و این همان چیزی است که افرادی مانند من و شما در حال جستجوی آن هستیم وقتی که یک پرسش را در Google کلید می زنیم.
اکنون، اگر بخواهید چیزی را جستجو کنید و گوگل هر نتیجه ای را که کلمات شما را در صفحه ذکر کرده است برگرداند، در نهایت نتایج بسیار بدی خواهید داشت. و این مطلب ما را به بخش دوم می رساند که الگوریتم رتبه بندی گوگل است. گوگل صدها سیگنال رتبه بندی دارد و 500 تا 600 بار در سال الگوریتم خود را اصلاح می کند. بنابراین صادقانه بگویم، هیچ کس دقیقاً نمی داند الگوریتم آنها چگونه کار می کند. اما آنها سرنخ ها و دستورالعمل هایی را برای درک بهتر عواملی که مهم ترین هستند به ما داده اند.
اول بک لینک ها هستند. بک لینک ها پیوندهایی از یک صفحه در یک وب سایت به وب سایت دیگر هستند. و گوگل در صفحه «چگونه جستجو کار می کند» گفته است که اگر سایر وب سایت های برجسته به یک صفحه پیوند داشته باشند، نشانه ای است که نشان می دهد اطلاعات به خوبی قابل اعتماد هستند. ساده ترین راه برای درک ارزش بک لینک این است که آنها را به عنوان رای در نظر بگیرید. هنگامی که یک صفحه یک بک لینک دریافت می کند، در اصل وب سایت دیگری است که محتوای موجود در صفحه را تضمین می کند. و هرچه "رای" بیشتری از منابع معتبر بدست آورید، اعتماد بالاتر است.
دوم، هدف جستجو است که نشان دهنده دلیل پرس و جوی جستجوگر است. و اگر به هدف گوگل برای جستجو فکر می کنید، وظیفه آن ها این است که مرتبط ترین نتایج را برای هر پرس و جوی داده شده برگردانند. بنابراین با این گفته، می توانید هدف جستجو را به سادگی با نگاه کردن به صفحات رتبه بندی برتر جستجویی که می خواهید برای آن رتبه بندی کنید، کشف کنید. به عنوان مثال، اگر "دستور پخت آهسته پز" را جستجو کنید، خواهید دید که نتایج جستجو بیشتر پست های وبلاگ با لیستی از دستور پخت های آرام پز هستند. بنابراین اگر سعی کنید صفحه محصولی را که در آن یک اجاق آهسته می فروشید رتبه بندی کنید، با هدف جستجو مطابقت نخواهید داشت و بنابراین رتبه ای نخواهید داشت. اکنون، اگر پرس و جو را فقط به "آهسته پز" تغییر دهیم، خواهید دید که انواع غالب صفحات، صفحات دسته بندی تجارت الکترونیک هستند. بنابراین اگر سعی کنید پست وبلاگ خود را از دستور العمل های پخت آهسته رتبه بندی کنید، احتمالاً رتبه بندی نمی شوید زیرا با هدف جستجو مطابقت ندارید. این یک مفهوم حیاتی برای درک سئو و رتبه بندی است.
و سوم عمق محتوا است. موتورهای جستجو از برنامه های کامپیوتری تشکیل شده اند. بنابراین آنها نمی توانند مانند من و شما متن را بخوانند و بفهمند. با این وجود، گوگل میلیاردها دلار برای ایجاد فناوری پیچیده ای که محتوا را تا حدی درک می کند، هزینه کرده است. اما این وظیفه شما به عنوان یک تولید کننده محتوا است که زمینه را در مورد موضوع ارائه دهید. به عنوان مثال، اگر به صفحات با رتبه برتر برای پرسش "چگونه رانندگی کنم" نگاه کنید، متوجه خواهید شد که در مورد مواردی مانند بستن کمربند ایمنی، آشنایی با پدال های گاز و ترمز، تنظیم صندلی و آینه ها صحبت می کنند. و چیزهای دیگری که یک راننده برای اولین بار ممکن است نداند. اساساً، شما باید بتوانید به بهترین شکل ممکن به سؤال جستجوگر پاسخ دهید. و طبیعتاً باید به محتوایی منجر شود که عمق داشته باشد. اکنون، مهم است که توجه داشته باشید که عمق همیشه به طول ترجمه نمی شود. به عنوان مثال، موضوعی مانند "چگونه آیفون 12 را خاموش کنیم" نیازی به طولانی شدن ندارد و نباید طولانی شود. در واقع، صفحه رتبه اول تنها 185 کلمه است. اما خود محتوا پرسش کاربر را از ابتدا تا انتها حل می کند.